Aanrecht- en werkbladen

Voor aanrecht- en werkbladen kunt u uit veel soorten materialen kiezen. Traditionele materialen zoals graniet, composiet en hout blijven populair, maar ook nieuwe materialen als RVS, keramiek, beton en gehard glas winnen terrein.

Het keukenwerkblad is, zonder dat u zich er misschien bewust van bent, een van de meest gezichtsbepalende onderdelen van de keuken. Het gebruik van een werkblad is intensief. Het moet hittebestendig zijn, slijtvast en krasvast. En, niet minder belangrijk, goed en eenvoudig te reinigen en schoon te houden. Dit betekent dat er nogal wat eisen aan een goed werkblad zijn. Laat u daarom goed informeren over de vele mogelijkheden in de showroom in Zaltbommel.

Toplaminaat

Toplaminaat (kunststof) is een van de meest functionele materialen voor een keukenblad. Het oppervlak is hard en bijzonder makkelijk schoon te houden. De bladen zijn verkrijgbaar in zó veel kleuren, dat u altijd een werkblad vindt dat past bij uw keukenmeubelen, uw smaak- én bij uw budget.

Toplaminaatbladen zijn er in verschillende prijsklassen. Combineert u het blad met een speciale randlijst, dan kiest u voor design dat toch betaalbaar is. Met name Toplaminaatbladen met een (ABS/PP-) randlijst in dezelfde kleur van het blad zijn aan te raden. Die zien er, zeker op bladen dikker dan 6 cm, strak en robuust uit.

Composiet

Composiet bestaat overwegend uit kwarts; hetzelfde natuurlijke materiaal dat ook in graniet zit. Het is ook hard en heeft een natuurlijke uitstraling. Composietsteen is niet puur natuur, aan de mineralen zijn namelijk een bindhars en pigmenten toegevoegd. In die toevoeging ligt ook het grote voordeel van composiet. Deze combinatie van mineralen, hars en het fabricageproces zorgt ervoor dat het blad niet poreus is, en de pigmenten kleuren de bladen in een scala van tinten.

Graniet

Elk granieten keukenblad is uniek en puur natuur. Precies zoals het materiaal is gedolven, wordt het ook toegepast voor het blad, zonder toevoegingen of aanpassingen op de samenstelling. Dit robuuste materiaal is vrijwel onverwoestbaar en bijzonder expressief. 

In een granieten werkblad ontdekt u steeds weer ander patronen. De tint past zich iedere keer weer aan de lichtval en aan de inrichting van de keuken aan. En omdat geen enkele granietsoort hetzelfde is, heeft u altijd een uniek granieten werkblad.

Massief hout

Een houten blad geeft uw keuken sfeer. Hout leeft, heeft een zachte gloed en kunt u combineren met ieder ander materiaal. Het blad vraagt meer onderhoud en is duurder in aanschaf dan bijvoorbeeld een kunststof blad. Maar de warme uitstraling weegt volledig op tegen de zorg. De tijdloze luxe is de investering 100% waard.

Roestvrij Staal

Roestvrij staal is een materiaal met vele mogelijkheden. De werkbladen lenen zich voor uiteenlopende toepassingen, maar zijn vooral op hun plaats waar watervastheid en hygiëne nodig is. Door hun tijdloze uiterlijk en eigen glans zijn ze naast professioneel gebruik, geschikt voor elke keuken.

Keramiek

Wie gemak wil, kiest voor keramiek. Dit werkbladmateriaal is volkomen onderhoudsvrij. U kunt er iedere dag weer zorgeloos aan werken. Keramiek is hitte-, vlek- én krasbestendig, en bovendien waterdicht. Dit relatief nieuwe materiaal heeft een onvergelijkbare strakke uitstraling die de keuken een heel eigen, stijlvol gezicht geeft.

Terazzo

Wilt u een landelijke keuken, dan is terrazzo hét materiaal voor uw aanrecht. Dit ambachtelijk vervaardigde, nostalgische keukenblad ademt de sfeer uit van grootmoederstijd en bezit ook dezelfde ouderwetse degelijkheid. Het is zó duurzaam dat u er een leven lang plezier van heeft.

Nieuw keukenblad
Bent u tevreden over uw huidige keuken, maar wilt u alleen het keukenblad vervangen? Dan is een keukenrenovatie een verstandige optie. Laat u hierover informeren door de adviseurs vanVébé Keukens.