Composiet

Composiet is een industrieel vervaardigd steenachtig materiaal. Het wordt gemaakt van steensoortige componenten als kwartszand, aangevuld met een bindmiddel en additieven zoals kleurstof of spiegeldeeltjes. Vebe keukens levert composiet in een uitgebreid scala aan kleuren en uitvoeringen.

Composiet is over het algemeen behoorlijk constant van kleur en structuur, maar door de natuurlijke basisstoffen zijn kleurverschillen niet uit te sluiten. Verstrekte monsters of gebruikte kleurafbeeldingen kunnen derhalve alleen als indicatie worden gebruikt.

Gepolijst
Voor het merendeel van het maatwerk dat wij leveren in composiet, wordt gebruik gemaakt van gepolijst composiet (hoogglans). De toplaag is dan door het polijsten al zeer sterk afgedicht en derhalve nauwelijks gevoelig voor het indringen van vuil en vocht.

Gezoet / Satin / Gevlamd
Enkele composietsoorten zijn ook verkrijgbaar met een gezoet oppervlak (matglans), een satin oppervlak (geborsteld) of een gevlamd oppervlak (geruwd). Composiet met een gezoet, satin of gevlamd oppervlak heeft een relatief open toplaag. Met name de eerste maanden zijn dergelijke materialen gevoelig voor vlekken. na verloop van tijd wordt dit minder, en zal het materiaal ook wat donkerder van kleur worden.