Natuursteen - Graniet

Graniet is een stollingsgesteente dat honderden miljoenen jaren geleden door de natuur is gevormd. De winning ervan vindt bijna overal ter wereld plaats en elk winningsgebied biedt zijn eigen kleur en structuur.

De meeste granietsoorten zijn relatief grof van structuur en tonen daardoor in strijklicht, oppervlakteputjes. Dit is geen teken van mindere kwaliteit, maar een eigenschap van het natuurlijke product.

Binnen graniet en andere natuursteensoorten zijn er veel kleur- en structuurverschillen. Verstrekte monsters of gebruikte kleurafbeeldingen kunnen afwijken van de kleuren in de showroom en dienen dan ook als indicatie. Elke vorm van graniet is uniek.

Gepolijst

Vébé Keukens levert voor het grootste deel gepolijst graniet (hoogglans). De toplaag is dan door het polijsten al sterk afgedicht. Dit beperkt de gevoeligheid voor het indringen van vuil en vocht.

Gezoet / Satin / Gevlamd
Sommige granietsoorten kunt u ook bestellen met een gezoet oppervlak (matglans), een satin oppervlak (geborsteld) of een gevlamd oppervlak (geruwd). Graniet met een gezoet, satin of gevlamd oppervlak heeft een relatief open toplaag. Daardoor zijn deze materialen de eerste maanden gevoeliger voor vlekken. Na verloop van tijd is dit minder en kleurt het materiaal ook donkerder.