Massief Hout

Onze leverancier werkt uitsluitend met hout van AC-kwaliteit. Dat betekent voor u dat alle houtlamellen gecontroleerd zijn op kleur, knoesten en valhoutschade. Alleen de goedgekeurde lamellen zijn geschikt voor de vervaardiging van de bladen. Deze Lamellen worden verbonden (meestal door een vingerlas) en vervolgens onder hoge druk in elkaar geperst en watervast verlijmd.

Onderhoud
Gewone plekken kunt u afnemen met een vochtige doek of een sopje, maar droogt u de plekken wel direct na. Ingetrokken plekken en slijtageplekken in het hout kunt licht opschuren met schuurpapier (korrel 180) en in de olie zetten.

Om uitdroging te voorkomen kunt het beste een houten blad, afhankelijk van het gebruik, nog zes tot twaalf keer per jaar in zijn geheel oliën. Bij aankoop van het massief houten blad ontvangt u een boekje met praktische informatie over het gebruik en onderhoud van een houten blad.

Eigenschappen
- warme natuurlijke uitstraling
- te combineren met elke kleur en materiaalsoort; past in iedere stijl keuken
- zelfs bij randafwerking nooit open naden wanneer het hout gaat werken, dankzij de vingerlasverbinding
- afgewerkt met olie in plaats van lak, zodat het in geval van slijtage plaatselijk kan worden bijgewerkt
- spoelbak ondergebouwd via de speciale semi-onderbouwmethode, waardoor het werken van hout geen invloed heeft op de kwaliteit van de constructie.