Handgrepen

Bij de keuze van een nieuwe keuken denkt u misschien niet direct aan de handgrepen. Of u bent in de showroom al verleid door de handgrepen die u daar op uw ideale keuken heeft gezien. Daarom houden de adviseurs van Vébé er altijd rekening mee dat bij uw droomkeuken de keukenhandgrepen ook meetellen en kunt u rekenen op goed advies.

Handgrepen keukens vindt u in heel veel soorten, maten en kleuren: 
- Chromen grepen
- Edelstaal grepen
- Gekleurde grepen
- Relinggrepen
- Greeplijsten
- Knoppen

Materiaal
Bijna alle handgrepen zijn van metaal gemaakt. In sommige gevallen zit er een metalen afwerklaag om een hardkunststof kern. Er is veel variatie in de vormen van de keukenhandgrepen. Een handgreep kan uw keuken een hele andere uitstraling geven. Zo kunt u met een klein detail uw eigen accent aan de keuken geven. 

Roestvrij staal (RVS ) is net als chroom een populaire kleurvariant, waarbij mat en glanzend allebei veel voorkomend zijn. De handgrepen in uitgesproken kleuren zoals brons en koper ziet u vooral bij landelijke keukens.

De greeploze keuken
Ook de zogenaamde greeploze keuken is weer helemaal terug. In een greeploze keuken is er een opening aan de bovenkant van de lades over de volle breedte, hetzij in de lade of deur, of in de lijst erboven. Door deze opening is er toch een soort handgreep in de keuken. Met name bij hoogglans keukens ziet u vaak greeploze lades. Vaak kiezen consumenten in de praktijk toch voor keuken handgrepen, om vuil te voorkomen.

Ook zijn er tegenwoordig lades die door een kleine druk op de voorkant automatisch opengaan. Dan kun u dus met een tikje van knie of ellenboog de deur of lade openen als u vieze of volle handen hebt.

Greeplijsten zijn lijsten die over de volle breedte of hoogte van de deur of lade gaan en die een uitstekende maar niet heel opvallende greep hebben. Dit wordt ook wel semi greeploos genoemd.

Vébé Keukens heeft voor u een uitgebreide 
collectie handgrepen. Hieronder ziet u alvast een kleine greep uit ons assortiment: