Vaatwasser

Bij een vaatwasser kunt u kiezen uit vrijstaand of inbouw. Een vrijstaande afwasmachine kunt u meteen plaatsen en aansluiten op een kraan, waterafvoer, en een geaarde elektriciteitsaansluiting. Vaak is een vrijstaande vaatwasser geschikt voor onderbouw. Dat betekent dat u de afwasmachine onder een standaard werkblad van 60 centimeter diep kan plaatsen. De meeste vaatwassers zijn 60 centimeter breed. Er zijn ook smallere afwasmachines van 45 centimeter breed, hogere modellen en mini vaatwassers verkrijgbaar.

Geïntegreerde vaatwasser
Een geïntegreerde vaatwasser is nog wel herkenbaar vanaf de buitenkant. De deur oogt precies hetzelfde als de rest van de keuken, alleen kunt u aan de randen nog zien dat er een afwasmachine achter de deur zit. Soms zit de bediening aan de buitenkant in een frontpaneel of aan de bovenkant binnenin de deur zit en daardoor niet zichtbaar is.

Volledig geïntegreerde vaatwasser
Een volledig geïntegreerde vaatwasser is niet zichtbaar vanaf de buitenkant. De voorkant oogt precies zoals alle andere keukenkastjes. De bediening van de vaatwasser zit aan de bovenkant binnenin de deur.